ADINA - Jeg liker ikke å definere meg selv. Jeg bare ER.
Forside Add meg FAQ Kontakt Facebook Tumblr Ukens blogg

ANGSTANFALL

 • 01.02.2014kl.00:27
 • (10)


[Rett etter jeg tok dette og flere bilder fikk jeg nok ett angstanfall. Før dette ante jeg fred og ingen fare. Før dette smilte jeg og lo for meg selv.]

Jeg har slitt med angst i to år nå.. Anfallene kommer daglig. Noen ganger mildere, andre ganger kraftige.. Idag fikk jeg filmet ett mildt anfall og her kommer en liten beskrivelse av symptomene..

1) Det kommer helt plutselig. Ingen kan forutse det. Ikke en gang jeg. 
2) Hjertet dunker kjempe fort (skulle tro jeg hadde røykt hasj!!)
3) Hjertet slår knall hardt.
4) Hjertet hopper i utakt, noe som er utrolig ubehagelig.
5) Jeg sliter med å puste men prøver å lære meg puste teknikker, slik du ser i videoen. Noen ganger er det så ekstremt på de verste anfallene at jeg hikser etter pust. Føles som om man puster i sugerør. Får på det verste så vidt til å puste. Nå fikk jeg ett mildt anfall hvor det er tungt å puste bare men det verste er hjertet og ubehageligheten rundt det.
6) Jeg kjenner tårene presser på ukontrollert.
7) Jeg kjenner frykt.
8) Jeg blir anspent.
9) Jeg blir glo-varm.
10) Jeg blir utrolig lei meg. Nedfor. Ikke i humør. Og det kan snu seg på sekundet. Jeg kan være verdens gladeste ett sekund, å i neste så stopper verden helt opp.
11) Jeg blir uro i bena. Enten må jeg vaie dem frem og tilbake slik som i videoen, eller så må jeg "hompe" med foten kjapt.
12) Jeg klarer ikke å slappe av. 
13) Jeg blir nervøs/ stressa.

14) Jeg er livredd og får på de verste anfallene panikk i tillegg. Fordi det er så vanskelig å kontrollere.
15) Mine anfall varierer. Det kan gå 10 min til de er over og det kan gå flere timer i strekk. Sistenevnte er helt grusom.
16) Det svir/ gjør vondt i brystet/ hjertet etter alle de harde og raske slagene.


Dette skjer ca daglig for min del og det er helt forferdelig. Det går heldigvis ikke utover jobb på noen måter, men det er fordi man piner seg igjennom denne smerten. Man lærer seg etterhvert å skjule det som ei slags maske. Litt som med det psykiske. Man går rundt med ei maske slik at det ikke skal påvirke andre.

 Det verste er egentlig dette med venner. Jeg har mistet mange venner fordi jeg takker nei til så mange avtaler og tilbud om å treffes, men den som ikke har slitt med dette kommer heller ikke til å forstå. Men jeg skulle ønske noen bare hørte på meg og forstod meg. Jeg har en tendens til å skylde på det ene og det andre. Ikke fordi jeg skammer meg men fordi jeg er lei av å måtte repetere meg selv fordi ingen vil forstå. Dette er ikke noe man ønsker å leve med. Dette er utrolig slitsomt skal jeg si dere. Jeg kunne nok fått medisiner for dette, for å roe kroppen ned litt men jeg er motstander av piller av personelige grunner og syntes ikke noe om bruk av piller heller. Det er vanvittig frustrerende. Men jeg har ikke prøvd alt av metoder for å få kontroll over dette. Så om dere har noen tips å gi utenom piller så hadde jeg vært evig takknemmelig. 

Til nå har jeg prøvd å tenke på andre ting (positive ting), jeg har forsøkt å se favoritt serien min midt i anfallet, jeg har prøvd diverse pusteteknikker, yoga (selvlært av youtube), jeg har drukket mye vann, ligget på magen, på ryggen, gått i dusjen når det har skjedd, tatt med en gå/ joggetur og jeg har forsøkt å rydde/støvsuge (alt for å få tankene over på annet) men ingenting fungerer. Det hadde kanskje hjulpet om jeg hadde vist hva som trigget angsten men etter to år så vet jeg det ikke enda. Piller er utelukket, men om jeg ikke ser noe håp så må jeg kanskje trå over grensen min alikevel.

Det eneste jeg skulle ønske var at vi ikke ble undervurderte. Jeg ville heller ha mistet ett bein enn å slite med dette. Føler aldri det blir tatt seriøst noen steder. Det er ikke lett å vise, men jeg forklarer gjerne. Men da må du velge å stole på meg hvis jeg først åpner meg. 

SLITER DU MED DET SAMME SOM MEG? HAR DU LYST Å DELE DIN ERFARING MED DETTE? HAR DU NOEN TIPS?

 • DAGENS OUTFIT - PEACH

  • 31.01.2014kl.18:08
  • (5)


  God morgen!

  Idag er en slæck dag hvor jeg skal gro inne.. Orker ikke mer vinter nå, vi snør jo inne snart.. Jeg har ryddet litt, laget videoblogg (legger den ut hvis det er noe brukbart i den, hihi) og skiftet på hamsterburet. Så nå kan jeg slappe av og kose meg. Deilig med fri for en gang skyld så denne dagen skal nytes. Har tatt outfit bilde til dere. Det er ikke ofte jeg gjør, men noe jeg lurer på å begynne med. Ikke at jeg er den største fashionistaen men jeg tørr å kle meg anderledes og mer vågalt en andre. Det hender jo jeg ser ut som en inngrodd venndøling men så er det dager jeg prøver å stæsje meg opp litt også med en vri.. Som for eksempel idag.. Og slik ble resultatet for idag.. Slæckt, casual, trendy og basic.

  Peach genseren er fra Gina Tricot i str S. Tights er fra Monki i str XS. Belte (som er feil vei, haha) er fra Monki i str XS og klokke fra CMYK. 

  Deilig at det begynner å komme inn freshe vår/sommer farger nå over alt. Jeg er så lei vinter og mørke tider at jeg kunne ikke gå forbi denne genseren igår. Jeg trengte en frisk og fresh pust i garderoben.Hva syntes dere?

  Slik ser fargen EGENTLIG UT  På genseren ligger favoritt lipgloss drugstore merket mitt viva la diva. Dyrevennelig og utrolig lekre!

 • ENDA EN NY KJOLE

  • 30.01.2014kl.16:12
  • (8)


  .. Denne bestilte jeg for en mnd siden men desverre så ble den for kort. SUKK! Så nå skal jeg selge den videre.   Det var jo synd for det ene kjolestativet mitt kunne trengt litt gullfarge på utvalget nemmelig..  Selger den for 250kr (porto kommer i tillegg). Str S, passer også M personer om de er 1.70cm høye eller lavere.

 • NY KJOLE

  • 30.01.2014kl.11:48
  • (7)


  Sant den var søt? Veldig girly og flørtete sommerkjole. Ikke sexy, bare søt. Nå er jeg litt lei av å alltid handle "sexy party kjoler", jeg trenger jo noe jeg faktisk kan bruke utenfor fest også hehe. Gleder meg til den dukker opp i postkassa. Kosta bare 299kr og fåes kjøpt HER. 

 • DA HAR VI REDDET TO KATTER (HISTORIE OG BILDER)

  • 26.01.2014kl.19:57
  • (4)


  Dere som leser bloggen min og kjenner meg i virkeligheten vet at jeg brenner for dyr og hvis det er mulighet for at jeg kan gjøre noe for dyr i nød, så setter jeg livet mitt på vent og gir meg heller ikke før jeg er i mål. For ett års tid tilbake reddet jeg en kattunge på ca 2-3 mnd som ikke hadde noe hjem. Etter tre dager klarte jeg å fange den ved hjelp av den ene katten min og jeg fikk omplassert den til ei kjempe topp dame.   Jeg kalte den for Mimmi. Men den ble senere døpt til Mumrik. En katt med masse personlighet og vel så det. Han hadde det kjempe fint sammen med sin nye matmor, to andre katter og to hunder. Men for ca 2 mnd siden skulle eier flytte og to av kattene kom aldri hjem til flyttedatoen. Det skal sies at hun flyttet aldri fra kattene med vilje og har prøvd å fange dem begge i ettertid men til ingen nytte. Og katter er ikke lette å fange heller når de er forvirra og gjerne litt redde men man må alltid huske å vinne dens tillit og smøre seg med tålmodighet. Jeg sitter gjerne i ett døgn eller mer for å få tak i ett dyr uten hjem altså.. Så det er viktig å bruke god tid!

  For noen dager siden spurte jeg hvordan det gikk og hun fortalte meg at hun var så lei seg men kattene ble aldri med da hun flytta for ca 2 mnd siden. Jeg "kjenner" dama og hun er dyrefrelst som meg så jeg viste at hun ikke flyttet med vilje fra dem. Det kan skje den beste. Men da er det viktig å ikke gi dyret opp heller! :) Matmor gav dem aldri opp men dager gikk og de ble reddere og reddere. Slik er det desverre med katter. 

  Vi planlagg å fange dem igår. Men å fange dem for hånd kunne bli litt vanskelig så jeg tenkte det var smart å låne kattefelle (ett bur som smekker seg igjen når katten går inn i buret) av dyrebeskyttelsen. jaggu er dette den beste avgjørelsen jeg har tatt på lenge. Vi kjørte opp og ex naboen til matmor hadde observert den ene katten (ikke mimmi) utenfor på terrassen deres flere ganger så de hadde begynt å legge ut mat til denne katten. Derfor la vi naturligvis kattefella der hvor den pleide å komme for mat. Etter vi hadde lagt ut fella gikk vi tilbake til det gamle huset til matmor og åpnet katteluka i huset slik at katten kommer inn, men ikke ut. Døra til huset var oppe av en eller annen mirakel grunn så vi gikk inn og la masse kattemat under trappa før vi gikk ut å "pyset" på kattene igjen. Det ble mørkt så vi dro hjem og krysset fingrene. Hele veien har jeg hatt troa på at kattefella kom til å fange den ene katten, men mimmi hadde jeg på følelsen var enten blitt spist av ett rovdyr eller at han har dødd av kulde/sult siden ingen av naboene hadde sett mimmi på nesten to måneder og alle viste hvordan han så ut.

  Idag våknet vi til en kjempe nyhet!! Den ene katten var blitt fanget i fella så vi kjørte opp med en gang. Syntes som møtte oss var en stakkars kald katt som lå sammenkrøpet og mjauet. Huff, det var vondt å se men til gjengjeld så kommer han hjem til varme og tepper om en time så det er virkelig verdt synet. Men hvor er mimmi? Vi tok kattefella med katten i å la buret i bilen før vi kjørte tilbake til det gamle huset til matmor. Denne katten som ble fanget var vist nok temmelig crazy så vi måtte ta kattefella inn på badet i gamlehuset og slippe katten ut der slik at den ble litt trygg igjen. Den var veldig redd nå vi slapp den ut og gjemte seg bak badekaret men etter noen minutter hvor jeg prøvde snakke rolig til den begynte den å male og gni hodet sitt i hendene mine. Du kunne se den skjønte hva som skjedde og at den var takknemmelig. Herligfred for ett rørende øyeblikk. 

  Mens vi stod der å snakket til katten begynte den ene hunden til matmor (ja hun hadde med seg begge de to svære hundene hennes) å bjeffe. Matmor sprang ut og opp trappen hvor hundene stod å bjeffet. Der lå lille mimmi sammenkrympet under ett bilde som var stilt opp til veggen på gulvet. Hunden boa var utrolig flink!!! Boa var jo mimmis beste venn og boa gav beskjed til oss at mimmi var her. Vi var såå glade. Planen om å åpne katteluka og legge mat inn fungerte!! Så matmor tok mimmi med ned på badet til den andre katten. Begge kattene ble litt redde igjen men det tok ikke lange tiden før begge begynte å male. Jeg løfta mimmi og den andre katten opp til vinduskarmen og det var fra det øyeblikket du kunne se hvor takknemmelige de begge to var som fikk ordentlig menneske kontakt igjen og kos. 

  Her er bilde fra vinduskarmen..


  Det var som om de nesten gråt av glede på innsiden. De lå inntil hverandre og den katten med det hvite i annsiktet lå å trykket annsiktet sitt inntil pelsen til mimmi.. Det var så fantastisk fint å se på! Reunion! Men nå hadde vi vunnet dems tillit og nå var det bare å få de inn i det andre buret begge to så de kunne ligge sammen, inntil hverandre i varmeteppe. Inn med mimmi først for han var som regel bare snill og god men matmor fryktet det kom til å bli ett hel.. uten like å få inn den svart/hvite.. Men det var som om han bare lot alt ansvar over på oss. Han var ingen problem å stappe inni i det hele tatt! Eier fikk sjokk og det kom ikke en lyd fra kattene i buret. Regner med det var godt for dem å komme i noe varmt og sammen med hverandre. På bilturen hjem var det ikke ett eneste mjau fra de. Jeg hadde de på fanget i buret og stappet fingrene inn og begge to gnei og koste med hendene mine. Det var som å se en helt ny katt (den svarte og hvite).. den pleide aldri å være så glad og kosen, sa matmor.

  Det må ha vært noen tøffe måneder for de begge i denne iskalde kulda langt inni gokk. Jeg er så stolt over meg selv. Stolt av kattene. Stolt av matmor. og ikke minst av hundene (spesielt boa) som fant mimmi. Hadde det ikke vært for boa hadde vi kanskje ikke lagt merke til mimmi. Nei dette var en fin avslutning for de begge. Nå er de i skrivende stund hjemme hos matmor og nå skal hun bortskjemme de til tusen. Det fortjener de virkelig ♥

  Happy ending! :-) 

  ALDRI ALDRI GI OPP!! Lån kattefelle av dyrebeskyttelsen i nærheten av deg eller mattilsynet. Det er den enkleste måten å få tak i katter på.. Bare lov meg å aldri gi opp! Hadde du gitt opp barnet ditt? Nei? Ikke gi opp dyret ditt heller. Spør om hjelp.. Jeg stiller med glede opp som en hjelpende hånd! Bare aldri gi opp! Og husk å ta inn en katt du tror er hjemløs.. ta også inn kattunger og gravide katter på vinteren.. Dette er mareritt årstiden for hjemløse.. både dyr og mennesker. Aldri gi opp!

 • DAGENS INNKJØP (SKAN + NILLE)

  • 23.01.2014kl.21:16
  • (9)  1 høy diamant telysholder 39kr
  1 lav diamant telysholder 29kr
  Firkanta 2 i 1 diamant telysholder 109kr

  Så slår vi av 30% og det blir rett rundt 130kr for de tre tingene. Ja for nå er hele butikken på 30% og halve på 50%. Gjett om jeg skal opp dit til uka igjen når jeg har bedre tid!  5kr for kubbelys på nille. Diamantene på kubbelysene er kjøpt for en tid tilbake men de selger dem enda (den ene er ødelagt så jeg må kjøpe ny).. 

  HVA SYNTES DERE? 
  Det var marthe borge sitt innlegg som fikk meg til å springe til favoritt butikken min. ♥ 

 • WALKING IN A WINTER WONDERLAND

  • 19.01.2014kl.21:26
  • (2)


  God kveld snuppe-lupper! Hvis ikke jeg blir sliten i muskler imorgen så skjønner jeg ingenting. Idag har jeg alene skuffet en sti i gården våres (bildet øverst), jeg har bæret en haug med ved alene fra den ene garasjen til den andre, jeg har labbet tur med mamma og chanel og labbet hjem igjen (tar ca 20 min å labbe hver vei). Phew jeg kjenner det i armer og ben foråsidetsånn men fy flate så deilig det er når man er ferdig med alt da. Vil man ikke skuffe så må man uansett. Sånn er det bare, selvom det hadde vært fint med ett behjelpelig mannfolk til slike manneoppgaver, men girlpower! ♥

  På veien tok jeg noen bilder..


  Selvom vinteren kanskje er den mest dusteste måneden som finnes, så er det alikevel noe magisk ved all snøen. Men håper alikevel vinteren blir kort. Er ufattelig klar for sommer jeg! Ha en god natt skjønne.. Imorgen kaller jobb!

 • DET ER OPP TIL DEG

  • 18.01.2014kl.19:29
  • (6)


  Enn skulle tro at man var kommet lenger i 2014 når det kommer til kampen om rettferdighet mot dyr. Daglig blir jeg oppdatert på nettet om hvor ond og gal denne verden har vært og enda er. For ikke å snakke om kina. For min del kan noen bombe hele landet. I kina eksisterer ikke empati for dyrs velferd i det hele tatt. Jeg ser stadig bilder av dyremishandling fra kina hvor for eksempel dyr (skilpadder, skorpioner, fisker ++) blir fanget fra de er små og trykket inn i en knøtt liten nøkkelring/ lykkeamulett hvor di skal bo hele livet sitt (tre mnd før di dør av oksygenmangel) fordi dette bringer vist nok lykke i kina. Lykke meg i ræva. Er di virkelig så trangsynte der nede at de ikke klarer å forstå at alt handler om penger fordi di er fattige der nede?? Klarer di ikke tenke lenger enn nesa si? Dere kan jo se selv hva jeg snakker om og dømme meg opp og ned i mente men du som syntes jeg er ekkel nå må virkelig mangle noe selv i knotten  -> Trykk her for å komme til video [sterk video]. Du kan jo også skrive under på at dette må ta slutt på denne underskriftskampanjen HER! (verdt ett forsøk!)

  Jeg har også sett videoer fra verden rundt hvor ett esel har blitt dyttet ned ett fjell, hvor en hund ble låst inne i en bil som skulle knuses sakte men sikkert, jeg har sett bilder av kattunge som har mistet øyet fordi noen ungdommer har vært idioter på fylla, dyr som har blitt påtent, hund som blir flådd levende, kaniner som har fått revet pelsen av levende, hamster som stekes i stekepanne, katter som blir kastet inn i mikro-ovnen, hunder som blir tvunget inn i vaskemaskinen mens de skrur den på, hunder som dør pga utseendet selvom de kan være snille som noen lam, elefanter som blir drept fordi de føler seg truet av mennesker som bare måå tre inn på deres territorie og stresse dem, ulver som stadig blir jaktet på mens alt di vil er å få beholdet hjemmet sitt i fred uten å daglig måtte frykte for livet sitt. dyr som sulter ihjel, blir slått, pisket, drept brutalt og så videre. 

  Her i norge støtter vi den slags. Jeg mener, hva annet skal man tro når norge akter å gi oss dyrepoliti som så utrolig mange ber på sine knær om og har bedt om i mange år? Mattilsynet, hva er det? En haug med ufølsomme mennesker som ikke burde ha ansvar for dyr i det hele tatt. En vits rett og slett. For dem er dyr mat og det er det hele. Men nå er det slik at de er dem man skal komme til om man vet om dyr som blir mishandlet eller vanskjøttet. Det er iallefall der man blir henvist til syvende og sist. Men hva hjelper det når 1) ingen av dem svarer eller 2) alternativet er avlivning eller 3) De ikke har tid. Når tid skal man bli hørt og tatt på alvor? 

  Mitt mål er at dyr skal få fred på denne jord og jeg kommer aldri til å gi opp. Folk må gjerne tro jeg er gal som ville ofret livet mitt for ei rotte eller som har ett livsmotto jeg følger: "dyr før mennesker". Grunnen til det er fordi det blir lagt alt for mye vekt på de eldre og barn. Og det er ikke noe jeg vil dere skal slutte med heller, men alt for mange bryr seg om den retningen mens jeg vet at dyrene også trenger oss. De har iallefall meg. 

  I 2006 ringte jeg mattilsynet å advarte dem mot en syk mann som hadde fått en valp. Huset var skittent, han var ekstremt syk og ustabil. Jeg hadde fått høre at han var slem mot hunden, at hunden heller aldri fikk tur eller god mat/ nok vann. Mattilsynet hadde ikke tid til å sjekke opp i det (bombe!!?).. En uke senere ble hunden funnet livløs. Den var blitt kvalt til døde av eieren og eier fikk ingen straff. Som vanelig her i norge.

  I 2009 ("bevis" her) satt en kattunge fast under en bakke inn i ett rør kanskje 5 meter inn under bakken. Det var meldt regn og dette er ett rør hvor vannet skal renne igjennom. Jeg fikk total panikk og ringte både dyrebeskyttelsen, politiet og brannvesenet. DB hadde ikke tid, politiet prioriterte ikke slike saker og brannvesenet hadde heller ikke tid. Er det slik det skal være? At dyr bare skal dø rundt over alt sakte men sikkert? Etter flere timer ved flere forsøk sammen med hjelp fra naboene fikk vi kattungen opp ved å sende ned ett skateboard med håndkle tuklet rundt, bundet i ett tau med tunfisk på håndkleet. Ett mirakel at han klamret seg fast og det skjedde jaggu i tide også. Men hvor var hjelpa når vi trengte det? Betyr ikke ett dyreliv noenting lenger? 

  I slutten av oktober (tror jeg) 2013 sendte jeg en bekymringsmelding om en kanin som verken har høy (noe som er utrolig viktig for kaniner), ly, nok mat/vann generelt og ingen kjærlighet. Den har ett knøtt lite bur og går på jern. Ingen soveplass med varme og høy, kun ett bur hvor den kan hoppe ett hopp den ene veien og ett hopp den andre. Hva er dette for ett liv da? Jeg sendte min bekymring til mattilsynet men fikk ingen svar. Litt over en mnd senere sendte jeg mail til dyrebeskyttelsen kristiansand og spurte om hjelp og fikk nummeret til en som jobber i mattilsynet men som også er vetrinær (ironisk!). Jeg sendte han ei melding og fortalte at jeg ikke hadde fått noe svar og han sa jeg måtte sende ei ny melding så skulle han se på og behandle saken. Jøss tenkte jeg, det finnes faktisk håp (trodde jeg). Nå 3 måneder senere venter jeg enda på svar. Hvis jeg ikke får noe svar nå snart så går jeg personelig opp å stjeler kaninen for hvem med sunn fornuft og varmt hjertet klarer å vite om noe sånn og bare la det pågå i all evighet? Ikke jeg hvertfall. 

  Først idag kom jeg over en >>avisartikkel<< hvor det ble skrevet at fra og med 1 januar må man varsle ifra til myndighetene om mistanke om dyremishandling eller vanskjøttsel av dyr. Hva er dette for noe slags tull? Er det ikke normalt at man melder ifra da og hva er straffen om man ikke gjør det? Ingen kommer jo til å få vite at "adam" ikke meldte ifra. Lite gjennomtenkt den loven. Eneste jeg likte var at det fra og med 1 januar ikke er lov til å selge dyr til de som er under 16 år, men dette er også lite gjennomtenkt syns nå jeg da selvom de skal ha for å forsøke. Det er jo ikke verre enn å handle privat om man vil. 

  Det eneste vi trenger nå er dyrepoliti og jeg jobber mer enn gjerne frivillig dag som natt, ulønnet. Jeg vet vi er mange som står i kø om denne jobben og det skader absolutt ikke å prøve? 

  Nå har jeg i ett år tatt til meg hjemløse dyr eller syke dyr med god hjelp fra dyrebeskyttelsen om dyret er sykt. De dekker vetrinær utgifter om nødvendig. Jeg har levd på lite men ofret mye penger  for å redde dyr. Per dags dato sitter jeg med 4 katter hvor en av dem var hjemløs og hadde vært gatekatt i mange år. Full av sår, betennelse, øyeproblemer og livredd. Idag er han verdens beste godgutt som også er kastrert. Har i tillegg til han 3 katter til (søskenflokk) som ble funnet i en sko eske langs hovedveien forlatt og kalde. De er også kastrert/ sterilisert. I tillegg til di har jeg reddet utallige dyr oppigjennom og gitt dem nye flotte hjem. For ett dyr er ikke bare ett dyr. Det er heller ingen gjenstand. Ett dyr er ett liv og bør bli respektert og behandlet som ett. 

  På tide at reglene endres til:
  1) Dyrepoliti i Norge!
  2) Påbudt å kastrere/sterilisere kattene sine (gjerne litt billigere pris)
  3) Chipping bør også være lovpålagt.
  4) Få mattilsynet bort ifra dyrevelferd og refererer til nr 1 igjen, vi trenger dyrepoliti!
  5) Strengere straffer til dyremishandlere/mordere. En advarsel, en bot på maks 10.000kr eller en ubetinget fengselstraff på maks 30 dager er ikke nok til å stoppe en psykopat!

  Og det DU kan bidra med er å:
  1) Spise mindre kjøtt/ bli vegetarianer eller slutt å handle kjøtt. Kun spise kjøtt når du får det tildekket hos andre. Spiser du kjøtt, se denne videoen! Spiser du fortsatt kjøtt?
  2) Les på innholdet før du kjøper deg ett antrekk eller ett skjerf. Inneholder det ekte pels/skinn eller angorapels så hold deg unna. Les mer om det HER!
  3) Ikke gå på sirkus med mindre du vil at elefantene skal bli slått, pisket, psyket ned, sultet.. Les mer om det HER!
  4) Ikke ri på kameler, elefanter eller andre dyr i utlandet. Ikke se på delfiner som underholdning i utlandet.
  5) Ikke gi dyr i gave!
  6) Steriliser/ kastrer katten(e) dine.
  7) Lær deg å kjenne dyrets behov før du skaffer deg ett og bli kjent med dyret før du takker ja til det.
  8) Behandle dyret ditt med respekt, gi den kjærlighet, gi den omsorg, varme, trygghet og alle behovende dyret ditt trenger. Samt mat, vann og en plass å sove om natta.
  9) Ikke kast skalken på brødet ditt i søpla. Kast det ut til fuglene som må kjempe seg igjennom vinteren for å få mat. Tenk på barna til disse fuglene
  10) Meld ifra til nærmeste dyrebeskyttelse om du vet om ett dyr som er forlatt, vanskjøttet eller mishandlet. 
  11) Vær fosterhjem for dyr som ikke har noe hjem. Mange kan hjelpe deg med å finne ett permanent hjem til den. Ikke vær egoistisk!
  12) Gi penger (alt hjelper) til dyrevernsorganisasjoner slik at de kan fortsette med den gode jobben de gjør. 
  13) IKKE slipp ut kattungen din før den er nådd 8 måneder. Den har ikke utviklet rettningssans før den er 8 måneder og du har bare flaks om den ikke går seg vill. Det går mange hjemløse katter denne vinteren fordi eier har latt katten gå ute når den er bare noen måneder gammel. Dummeste ide noensinne.  

  Har jeg ett poeng eller syntes du jeg er helt gal?
  JA - til dyrepoliti NÅ!

  HER - kan du signere for at du ønsker dyrepoliti i norge. Del gjerne innlegget videre om du støtter min sak. La oss ikke krangle, men kom gjerne med innspill! 

 • SNØBILDER

  • 17.01.2014kl.13:23
  • (2)


  Phew, da har jeg for første gang i mitt liv skuffa snø og gården våres er jammen ikke liten heller så det var traumatisk HAHA.. Men vil jeg ikke så må jeg uansett, for snøen var ikke lav foråsidetsånn da jeg våknet. Bare se er (nærmere 1 meter høy snø):  At jeg orket hehe, men når naboene ikke gidder å hjelpe til så får jo noen gjøre det!! (Frustrasjonsmoment)

  FLERE BILDER FRA SNØEN IDAG

  Katter som leker seg i snøen og hjemmelaga fuglehus, haha.. var det ikke fint? huff, men det er tanken som tells. Så har jeg laget det vanntett, lagt høy inni og brød :-) Skulle bare ønske jeg kunne lage hus til alle fuglene i hele verden! Aldri kast skorpa på brødet eller skalken. Hiv den ut til fuglene!

 • MINE NYESTE INNKJØP (BEDRE KUPP FÅR DU IKKE)

  • 11.01.2014kl.10:26
  • (14)


  Jeg har ikke ræva full av penger men jeg er flink til å finne ting som er 9 ganger billigere enn i norge, den skal jeg ha. Disse innkjøpene er de beste kuppene jeg har gjort så langt. De to fine kjolene og de kuleste brillene til kun totalt 352kr er jo billigere enn om jeg skulle kjøpt en like fin nelly kjole. Men ikke bare det, så koster den gule kjolen 1399kr i norge mens her fikk jeg den for 98kr! Hvis ikke det er latterlig men rått så vet ikke jeg.. Håper bare at jeg ikke får sånn totalt falsk kopi, det ville vært kjipt, men når jeg får dem skal jeg fortelle hvilken side jeg har kjøpt dem på for jeg vil ikke anbefale noen en side som kanskje "lurer" deg til å tro produktene er like fine som på bildene. Håper dere forstår det :-) 

  Er helt forelska i den gull kjolen og den gule kjolen er også sett på mange norske kjendiser blandt annet Linni Meiser (som er på bilde nederst til høyre og Lene Orvik for eksempel).. Dette er hva man kaller kupp folkens. Ikke noe salg, bare litt lang ventetid (ca 30 dager)..   Thigh chain begynner og kommer til å bli super populært. Syntes det er døds kult jeg. Hvis jeg ikke har råd til tattoo på låret får det bli chain ;)


  HVA SYNTES DERE OM KJØPENE? HVILKEN KJOLE LIKTE DERE BEST?

 • "MOCCADAG"

  • 09.01.2014kl.21:34
  • (5)


  Idag har jeg ikke hatt den aller beste start på dagen. Jeg har blitt trukket 50% skatt, mens jeg var forberedt på 6% skatt. jeg har heller ikke fått skoene jeg betalte for og bestilte den 28 desember av bubbleroom fordi de mener jeg ikke har betalt dem og katten min (jenta) har ikke vært hjemme siden igår på dagtid. Jeg blir bekymra..

  Så la oss for guds skyld håpe imorgendagen blir bedre. Det burde da ikke være så vanskelig å få en hel dag på 24 timer OK? 

  Edit: Florentina kom hjem nå nettopp!! :D:D Weeee masse kos i vente!

 • COMFY

  • 02.01.2014kl.23:26
  • (3)


  Idag har jeg vært en tur hos psykologen og slappet av resten av dagen på sofaen. Null energi, dårlig vær (regner og regner) og lader opp til jobb to dager på rad. Jeg hadde kanskje håpet på en ny og bra start dette året, men jeg er litt nede om dagene og vet ikke helt hvorfor. Men det ligger vel litt i værforholdet også, så jeg gleder meg maks til det kommer sol igjen til sørlandet. Jeg føler meg desperat etter noe UV stråler snart. Sol har alt å si på humøret! Jeg kan ha den største dritt dagen ever men så lenge en solstråle treffer mitt annsikt blir jeg raskt i godt humør igjen. Er vel felles for oss alle igrunn.

  Håper dere har hatt en fin start på 2014. Hvis ikke ber jeg om oppoverbakker for oss snart ♥

 • JUST SOME FROM YEASTERDAY

  • 01.01.2014kl.19:06
  • (2)  Nyttårsaften drikka mi.. En champagne moscato, en sambuca og to øl. Koskenkorvaen var dennis sin.. 


  Dennis helt inni musikken som blir spilt..  SELFIES..

 • NYTTÅRSFEIRING VIDEO BLOGG

  • 01.01.2014kl.18:34
  • (0)


  Farvel 2013. Velkommen 2014. 
 • hits