GRAVID OPPDATERING UKE29 (28+5) (ADINA)
Forside Add meg FAQ Kontakt Facebook Tumblr

GRAVID OPPDATERING UKE29 (28+5)
Plager: Bekkenløsning så det holder!! Lysken kjennes helt ødelagt, selv når jeg sitter stille. Men spesielt om jeg løfter beinene litt (typ når jeg skal ta på sokker, bukse eller sko), når jeg ligger sidelengs (det går ikke lenger uten pute imellom lårene) og når jeg reiser meg opp etter å ha sittet nede. Ikke bare lysken er vondt men også venstre lår (hvor bekkenet er), halebein og venstre side av ryggen midt på. Bekkenløsning er ikke noe å spøke med. Skulle ønske fysioterapi var gratis slik det var ifjor og årene før. Nå må jeg desverre gå sånn her resten av svangerskapet sikkert, med mindre legen til onsdag har noen gode tips som fungerer. 

Vekt: Har ikke veiet meg men sist jeg sjekket i begynnelsen av denne uka så lå jeg på rundt 75kg. Det vil si at jeg har økt rundt om 13kg hittil. Foreløpig ingen strekkmerker.

Magen: I magen er det liv. O hov å hoy så det skvalper frem og tilbake inni der om dagene. Helt absurd. Er også blitt ganske fort mye større syntes jeg. Merkes på bukser, belter og gensere. Magen kjennes veldig ofte stram og Mille er utrolig aktiv i 11- tiden hver kveld typ når jeg skal legge meg. Litt koselig med rutine syntes jeg. 

Cravings: Jeg har enda ikke fått langvarig dilla på noe utenom det vanlige. Godteri har jeg alltid spist mye av fra før. Bensinlukt lukter helt sinnsykt godt og god gammel kjellerlukt er det beste jeg kan lukte. Men jeg får mine "her og nå" cravingser da. Hvor jeg plutselig får lyst på en ting og jeg måå ha det der og da. Men når jeg først har fått det jeg typ vil ha så trenger jeg ikke mer av det hele tiden. Jeg klarer meg fint i mange dager uten å måtte ha det. Noen ganger holder den ene ganga så trenger jeg ikke ha det mer igjen i svangerskapet slik som mentos. Hadde dagsdilla på mentos. Og bensin. Måtte fylle noen dråper bensin på en flaske og flaska lukta døds godt den dagen men har ikke lukta noe mer på flaska siden. Dette er to dager siden å flaska står enda på nattbordet. Jeg er i tillegg veldig glad i å sniffe på Tor Henriks ull undertøy som stinker bensin og olje etter han har skrudd. Bilen hans lukter likedan. Da tar jeg meg noen dype og harde åndedrag før vi kjører å nyter det så lenge det varer. Men den cravingsen har alltid vært der og kommer alltid til å bli der. 

Tattoo: Noen lurer på hvordan det går med sommmerfuglen på magen å den lever den. Vokser å gror seg i takt med magen. Ikke mye. Men noe. Og det fine med mage er at magen er ganske elastisk. Den vil gå tilbake til normal størrelse igjen. Den er heller ikke blitt veldig mye større. Piercinghullet derimot? Det har fått ett fint rødt arr fra hullet til navlen. Håper det går bort, men om ikke så pytt pytt. Jeg kunne hatt det verre, I could've been Elliot. Hoho tog du an?

Mat: Spiser normalt. Syntes ost lukter drit og har for en periode sluttet å spise ost. Like greit da det ikke er så¨fryktelig dyrevennlig at det gjør noe. 

Kurs: Har gått på svangerskapskurs og holder på med COS (circle of security) kurs nå. Sv-kurset var kanskje ikke mye til hjelp eller skryt. Jeg hadde googlet meg til alt som ble sagt fra før. Men cos kurset derimot er knall bra og anbefales til alle som får tilbud om det. Føler meg så mye mer rusta til å takle vanskelige situasjoner om og når de evt oppstår enn hvis jeg ikke hadde gått på det kurset. 

Innkjøp: Siden sist har vi kjøpt ei hvit lekegrind med rosa karmer. Meg og disse kuppene vet dere -- 300KR for den. Knall fin!

Tanker: Huff har begynt å få litt panikktanker ang fødselen. Det som skremmer meg er spesielt når hodet skal ut. Den følelsen av at en vannmelon skal ut og at underlivet brenner som veldig mange beskriver det som. Jeg vil jo helst føde så naturlig som mulig men selv det skremmer meg. For hva om jeg ikke klarer det å alt jeg ser som løsning er ryggsprøyta "epiduralen"? Jeg er jo pisseredd for den sprøyta å har virkelig ikke lyst å ta den. Vurderer å spørre jordmor om jeg kan få en tur til sykehuset for å snakke med ei jordmor. Kanskje se rommene. Beroligge meg litt. Er blitt kjempe nervøs nå som det nærmer seg fødsel/ termin. Og hva om Tor ikke er hjemme når vannet går? Hva om han er langt unna? Hva om jeg styrtføder? Hva med kattene mine hvis jeg føder for tidlig, hvem kan passe på de? Alle disse spørsmålene. 

Gleder meg sånn til å få dette overstått å møte lille Mille. Gleder meg til hverdagen vår kan begynne som familie. At vi to sammen skal formere ett barn. Vårt barn. At vi skal mestre dette selv og formere etter egne erfaringer på både godt og vondt. Oppdragelse er mye vi snakker sammen om meg og kjæresten min Tor Henrik og jeg tror vi klarer oss veldig bra uten innblanding fra alle kanter jeg. Jeg vet hvordan jeg ser for meg ting ,samme gjør Tor ifg han når vi snakker sammen. Leser mye, går på kurs, snakker ofte med utdannede personer og personer med egne erfaringer. Dette blir så spennende! Å skummelt. Men mest av alt utrolig morro! 

Så skal det jo sies at jeg gleder meg masse til å kunne ta meg ett par glass med prosenter i igjen ♥


  • 12.03.2017 kl.23:40
    Så fin mage du har! <3
    13.03.2017 kl.00:39
    Hege Trovåg: takk hege! <3
    12.03.2017 kl.23:41
    Pusteøvelser er gull under fødselen! Det lærte jeg av fysioterapauten. Jeg brukte ikke epidural, kun lystgass. Ja det gjør vondt, men kjente ikke noe "mer" når hodet skulle ut, da riene var vond i seg selv og jeg fokuserte på å puste.

    Mener fødselsrelatert bekkenløsning har du krav på gratis fysio? Er i hvert fall slik oppi Finnmark.

    Lykke til med den lille :)
    12.03.2017 kl.23:44
    så spennende <3
    13.03.2017 kl.00:40
    Hege Kristin: <3333
    12.03.2017 kl.23:48
    Så flott du er!

    Blir spennende både med fødsel og ny sjef.

    Mssse lykke til videre <3
    13.03.2017 kl.00:42
    Ingerslilleverden.blogg.no: hihi ja! Sov godt fine deg! Takk for fine ord! <3
    13.03.2017 kl.00:05
    Så koselig har og går enda på Cos kurs å som du sier annbefaler på det sterkeste. Lærer mye. Du ser kjempe fin ut du har mye gøy å se fram til :)
    13.03.2017 kl.00:40
    Stephanie lovell: tusen takk og lykke til videre på cos kurs!:):)
    Design av: Ina Anjuta    hits script>