DAY D R E A M I N G (ADINA)
Forside Add meg FAQ Kontakt Facebook Tumblr

DAY D R E A M I N GNå er det ifølge terminkalkulator akkurat 124 dager igjen til termin og har for lenge siden begynt å dagdrømme om hvordan livet mitt skal bli etter Mille er født. Hvem jeg vil bli som mamma. Hvilke verdier jeg syntes er viktige. Hvordan oppdragelse barnet vårt skal få. Hva barnet får lov til å ikke. Hva vi skal skjerme ungen ifra og ikke. Det er utrolig morro å fantasere men er fult klar over at ting ikke alltid går etter planen. 

For eksempel så har vi tenkt å prøve å unngå bruk av sutt/smokk. Har selvsagt liggende sutter i tilfelle det skulle være løsningen på noe, men så langt det lar seg gjøre så skal vi prøve unngå nettopp det. Dette i forhold til amming, tenner og at en smokk ikke skal erstatte en mors/fars trøst. Det blir som å skulle gi barnet godteri eller å love barnet en leke hvis de stopper å gråte. Det er viktig å finne kjernen til problemet å prøve å løse det ved kommunikasjon, tålmodighet og mors/fars kjærlige nærvær. 

Vi kommer nok til å ta noen valg kanskje ikke alle er enige i når det kommer til hvordan vi vil oppdra vårt/våre barn. Kanskje er dere helt enige alikevel men får det ikke til selv, eller så er dere på lik bølgelinje som oss. Jeg ber bare folk om å ikke legge seg opp i hvordan vi vil oppdra vårt eget barn. Jeg ser barn idag som er alt for late. Foreldre som er enda latere. Nettbrett fra de er 2 år og oppover. Det skulle vært forbudt. Jeg er vokst opp med utetid. Hvor gresset var lava å steinene kunne redde oss fra lavaen. Hvor man lagde pistoler av kvister og hoppet strikk/ gikk på stylter. Vi var ikke redd for litt regn eller snø å gråt ikke av fortvilelse fordi vi ville se på vhs. Vi var sunne barn som lekte ute å ble kjent med naboene via lek. Ikke via ett nettbrett. Det sosiale forble ikke bare ved friminuttene på skolen, men også da man kom hjem. Slik ønsker vi og håper at Mille også blir å ett nettbrett kommer til å bli gjemt i en skuff om noen kjøper det de nærmeste seks årene hvertfall. 

Kall oss old fashion men jeg tror at det vil gi positiv effekt på både helse så vel som psyken. Det er mer jeg kunne nevnt om oppdragelse men dette får holde for idag. Det er lov å se for seg, dagdrømme, gjør sitt beste og håpe på det beste. En ting er sikkert og vist, jeg er utrolig glad for at meg og barnefar er så samkjørte på det aller aller meste. Like barn leker best. Jeg tror vi kommer til å bli en fin liten familie jeg til syvende å sist. Først må jeg bare lære meg å skifte bleie. GOD NATT! ♥

 


 • 29.01.2017 kl.00:50
  Heeelt enig! Min sønn er 2 år, og bruker ikke smokk eller har noen andre ting som skal trøste han andre enn meg. Han har heller ikke nettbrett eller telefon eller noe sånt, og skal ikke få det heller :) før han er MYE MYE eldre
  29.01.2017 kl.12:42
  Cathrine Flåtten: respekt til deg! Fantastisk!!! <3
  Design av: Ina Anjuta  hits script>