JEG TENKER DU SKJØNNER DET SJØL (ADINA)
Forside Add meg FAQ Kontakt Facebook Tumblr

JEG TENKER DU SKJØNNER DET SJØLMan skulle tro at jo eldre man ble jo mer moden ble man. At empati for andre er noe man har fått når man har nådd 25. At man har lært seg å respektere andre mennesker og ikke baksnakke, hviske og tiske. Men det er ingen selvfølge. I går fikk jeg høre (og jeg vet du leser bloggen min) at jeg blir dømt av en person etter hva mi mor har gjort da hun var yngre. Blant annet i hvertfall. 

Jeg syns slike mennesker er så vemmelige. Hvorfor baksnakke folk man overhodet ikke kjenner, tenker jeg? Hvorfor dømme andre etter hva en forelder eller to har gjort? Jeg er ikke mamma. Jeg er ikke min besteveninne. Jeg er ikke mi bestemor.. Jeg klarer å tenke selv og er ett helt annet menneske.
Hvorfor snakke stygt om andre egentlig? Er det fordi de er sjalue? Fordi de har problemer hjemme selv? Fordi de ikke har stor nok selvtillit eller er det rett og slett fordi foreldrene dems aldri lærte dem bedre?

Jeg kan ikke si at jeg tar meg så ufattelig nær av å bli kalt det ene etter det andre. Rykter plager meg heller ikke noe særlig. Da jeg gikk på ungdomskolen ville jeg nok ha tatt det godt til meg men så er det nettopp det jeg snakker om da... å eldes! :)

Folk må bare bli flinkere til å respektere hverandre. Til å bygge andre opp. Til og med folk man ikke kjenner. Man skal ikke mobbe. Man skal ikke snakke dritt om andre. Spesielt ikke om mennesker som aldri har gjort deg noe vondt. 

Man skulle tro jeg var en rusmisbruker og alkoholiker og kanskje til og med en bitch. Men jeg anser meg selv som den snilleste og mest omtenksomme personen jeg kjenner. Jeg respekterer alle (homofile, spilleavhengige, rødhårede, rullestolbrukere, de med downs.. Ja alt og alle). Ikke drikker jeg noe særlig og drikker jeg så er det 99.9% alltid med måte. Ikke ruser jeg meg og jeg er svært imot det. Ikke er jeg oppmerksomhetsyk på den seksuelle fronten. Ikke mobber jeg folk. Jeg er i bunn og grunn bare ett godt menneske som er for en ting: F R E D! Fred mellom mennesker og fred for dyrene. 

Som bryr meg om barns oppdragelser, gamle på gamlehjem og hjemløse. 

Jeg er kanskje en sær person. Med andre ord så er jeg vel kanskje mer eller mindre bare meg selv 100%. Jeg prøver aldri å imponere noen. Enten tar du meg for den jeg er eller så klaffer vi ikke. Mye sminke, lite sminke, trange skjørt eller lang frakk. Det er ikke det ytre som definerer en person og jeg gjør alt jeg kan hver dag for å bli en bedre person slik at selvfølelsen min blir god. Jeg trives godt med mitt indre jeg, og vet at mennesker som baksnakker er de som har problemer og ikke jeg. Det er jo en liten trøst i seg selv, men også litt skummelt at enkelte ikke har kommet noe særlig lenger i livet. Å baksnakke med barn til stede. Det går ikke ann. Og jeg setter mye mer pris på å bli konfrontert hvis det er noe som plager deg, eller andre. Misforståelser skjer og da er det så fint at vi har noe som heter "kommunikasjon". Man kommer mye lenger ved å være åpen og ærlig med hverandre. Man kommer mye lenger hvis man tar opp ting med hverandre hvis man plages med noe. 

Man må for all del ikke glemme å lære seg hva det vil si å ha empati. For man må kunne sette seg selv i den andres posisjon og handle deretter. Ville du likt å bli baksnakket? Mobbet? Fått falske eller unødvendige rykter etter deg? I dont think so. Noen er sterkere enn andre. Jeg er beinsterk i min alder og skal mye til for å knekke meg. Men det skal lite til før jeg blir oppgitt over menneskeheten og også en smule sint. 

Godhet er noe av det viktigste som finnes. Å glede andre gjør enn selv glad. Å være kjip mot andre gjør enn selv ulykkelig. Og så vil jeg avslutte med å si: Gjør mot andre det du vil at andre skal gjøre mot deg! Det er kloke ord det ♥Fine mammaen min! Det er godt man eldes. Det er godt det faktisk er mulig å forandre sin livsstil eller hverdag. Det er godt man lærer av å feile. Det er godt vi alle har en ting til felles: Ingen er perfekte. 
Men mest av alt er det godt jeg ikke omgås slike bitre mennesker i min hverdag.. 

Ha en fin dag alle sammen ♥


 • 24.01.2015 kl.18:22
  så utrolig enig med deg <3 bra skrevet !!! stå på med å være deg ,bare deg.for du er en fantastisk person ^^
  24.01.2015 kl.20:44
  Hilde susanne: takk :):) alltid så god du
  27.01.2015 kl.00:54
  Hei skjønne ongen min! Jeg er stolt av deg, og for at du er DU! Vel, Du har fått vokse opp med MEG som mor, og fått erfare "livets mørke sider",MEN det er kanskje nettopp av den grunn du er blitt STERK? For mitt eget tilfelle må jeg bare si LIVE AND LEARN.Det har jeg gjort, og er veldig lei meg for at DU har fått, og får gjennomgå av uvitende ,barnslige,nysjgerrige og falske folk !Tenk, det er faktisk noe i alle hjem, men enkelte er så "flinke til " å skjule det.! Vel, jeg har ALDRI lagt skjul på ting, og ikke vil jeg det heller. En annen ting: De som prater om at du er dattera mi osv, og alt det negative det måtte bringe, Tenk på at jeg har faktisk en del historier om folk jeg og! og, DET KAN JO VÆRE FAREN TIL EN AV "DINE"?? JADA, HUET HAR NOK AV HISTORIER, OG EN DAG KOMMER DE PÅ TRYKK!! iMENS: HUSK Å VÆR GLAD I OG TA VARE PÅ DEG OG DINE,og la "looserne" være..Den som ler sist, LER ALLTID BEST! løv ju . klæm fra mæ og Bertil.
  Silje Olsen
  05.02.2015 kl.20:23
  Vennesla er og blir en liten plass....godt du hever deg over "sladdrekjerringene". Stå på :)
  08.02.2015 kl.16:38
  det har du helt rett i! :)
  Design av: Ina Anjuta  hits script>